Nu is de Tijd voor Vrouwelijke Verzachting

Nu is de Tijd voor Vrouwelijke Verzachting

Het is de tijd voor vrouwelijke verzachting.

Hard werken. Discipline.
Doorpushen ook al ben je op. Go go go.
Mouwen opstropen en je spierballen gebruiken. Het kan altijd beter.
Het hoogste haalbare willen halen want dan heb je status, ben je iemand, hoor je erbij, mag je er zijn, ben je de moeite waard, dan pas mag je gaan ontspannen.
Want je hebt het verdiend.

– HO STOP. Nee, niet meer.
De tijd van doen-doen-doen vanuit mannelijke energie is voorbij. Getting Things Done is nice, én Letting Things Flow is misschien nog wel nicer.

De generatie voor de mijne – en jouwe waarschijnlijk – heeft hard gewerkt.

En daardoor veel bereikt. Veel gecreëerd waar wij op voort mogen bouwen. En het is tijd om dat op onze eigen manier te gaan doen. Om te kijken welke manier van creëren nu past bij ons, in deze tijd en bij wat team Aarde (= jij, ik, alle mensen, de wereld en alles erop) nu nodig heeft van ons. Evolutie dus.

De mannelijk-hard-werken-vaardigheid en mentaliteit kennen we. Top. Die neemt niemand je meer af, kun je inzetten wanneer je denkt dat het passend is. Én zoals alles in dit leven uit polariteiten bestaat, heeft ook de mannelijke energie een complementaire energie: het vrouwelijke.

De vrouwelijke energie is in opkomst.

Natuurlijk is ze er altijd geweest en is ze onze Moeder. Zijn wij hier dankzij haar. Nu mogen we haar meer en meer door ons heen laten stromen en ons zachtjes, teder, gidsen in onze acties.
Vanuit hoe we ons voelen. Zachtheid en aardig zijn naar onszelf en onze mensen. Vertrouwen en laten ontvouwen. Niet meer doorpushen, maar jezelf afvragen wat je nu kunt doen om je goed te voelen. Om vanuit dat goede gevoel te gaan creëren. Vrouwelijke energie is als een magneet die aantrekt. Wij weten hoe we dingen voor elkaar krijgen. Nu is het tijd om de vrouwelijke verzachting toe te laten.


Oh! Kun je je voorstellen met welke andere energie je door je dag gaat, en je werk doet, wanneer je dat doet vanuit een goed gevoel?

In plaats van vanuit dit-moet-af, ik-moet-dat-nog-doen, ik-wil-per-se-dat-afvinken (guilty!). En hopen dat je je dan achteraf goed voelt omdat je zoveel gedaan hebt. Het gaat niet meer om doen.

Misschien zijn er weken in de maand waarin je voelt dat je supercreatief bent en je moeiteloos dingen voor elkaar krijgt. En what about die dagen dat het stroperig gaat en je je alleen maar op de bank wil laten neerploffen met een havercappuccino en een stuk Tony?

Hoeveel meer flow zou je in je maand brengen wanneer je die beweging van eb en vloed gaat volgen. Nu is de tijd om dat te gaan doen. Tuurlijk – binnen de mogelijkheden die jij voor jezelf hebt geschapen qua werk… – en de energie van de hele wereld steunt je en draagt je hierin momenteel.

Als we weten dat de Westerse vrouw de wereld gaat redden (zo zegt de Dalai Lama), dan is het hoogste tijd om te gaan luisteren naar die Westerse vrouw.
Naar onszelf! Wij zijn die Westerse vrouw. (en om de mannen die dit lezen in te sluiten – luister naar de vrouwelijke energie in jezelf – ook jij hebt die).

Klaar met quotes als ‘no pain, no gain’, ‘work hard, play hard’.
Ik ga voor ‘work is play‘, ‘vertrouwen & laten ontvouwen‘ en ‘vrouwelijke verzachting’.

Hoe wil jij je leven leiden en de wereld infusen met je energie?
Niet je acties hebben het grootste effect, maar je energie. Het plezier waarmee jij je werk doet, je blogs schrijft. De energie die jij overbrengt op je clienten en klanten. Dát is wat transformerend is. Je acties vloeien daar uit voort.

Geïnspireerde, aligned actie is superwaardevol en geeft een dik effect.
Actie vanuit doen-om-het-doen doet niks. Weinig. Heeft geen magie in zich. Vrouwelijke energie is creatiekracht. Niet voor niets dat wij vrouwen onze kinderen dragen, de tijd nemen zodat ze zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo, en dan liefdevol geboren laten worden in de wereld gedragen door een oerkracht en de steun van alle vrouwen voor ons.

Sta op, vrouw.
En doe je ding.
Op jouw manier.
Op jouw tempo.
Leid jezelf zodat vrouwelijk leiderschap ontstaat.
In jouw energie.
In vertrouwen laten ontvouwen.
Vrouwelijke verzachting.
Het is precies wat de wereld nu van je vraagt.

Susanne