31 Geweldige Redenen om Nu te Starten met Mediteren

31 Geweldige Redenen om Nu te Starten met Mediteren

Dat Meditatie geweldige effecten heeft op hoe je je voelt en op je gezondheid heb je vast wel vaker gehoord. Maar wat zijn dan die voordelen van mediteren? En hoe brengt meditatie magic in je leven?

Ik deel 31 geweldige redenen om nu te starten met mediteren met je.
Ready?

JE GOED VOELEN
Allereerst de feel-good redenen:

  1. Om te beginnen, wil je meer geluksgevoel ervaren? De productie van het gelukshormoon serotonine neemt toe door meditatie.

2. Diezelfde serotonine heeft ook een kalmerende werking. Je voelt je heerlijk kalm na meditatie.

3. Het gevoel van verbinding met andere mensen neemt toe. Dit is fijn voor je relaties met de mensen om je heen én de relatie met jezelf. Ook dit heb je te danken aan de serotonine die vrijkomt bij meditatie.

4. Ken je dat gevoel van eenheid met alles? Mediteer regelmatig en je dit eenheidsgevoel neemt toe. Stel je voor hoe je je leven leeft vanuit dit gevoel.

5. Blijvend minder stress. Hoe fijn is dit? Door regelmatig te mediteren neemt het stresshormoon cortisol af en dat zorgt ervoor dat je minder angst of angstige gedachten hebt.

6. Een nacht goed slapen maakt een wereld van verschil in je dag. Door meditatie neemt ook de productie van het hormoon melatonine toe. Melatonine is essentieel voor je nachtrust.

Wil je nu meteen gaan mediteren? Ik heb een 4-delig meditatie album voor je gemaakt. Download het [gratis] hier.


JE GEZONDHEID

Je kunt je gezondheid van binnenuit positief beïnvloeden:

7. Meditatie draagt bij aan enorm veel processen die je lichaam gezond houden. Alleen al de stress verlagende werking voor je gezondheid is geniaal.

8. Meditatie balanceert je bloeddruk en hormoonhuishouding.

9. Je houdt een jonge geest. Nog een geweldig hormoon dat toeneemt: DHEA. DHEA draagt bij aan stressverlaging en het heeft een belangrijke anti-verouderingsfunctie. Mediteer je jong!

10. Meditatie houdt je sexy. DHEA is ook belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht

11. én het houdt je seksuele functies op peil.

12.  Een heel bijzondere werking van meditatie is ook dit verjongingseffect. Een tikje technisch maar wel erg interessant: Uit onderzoek weten we dat meditatie iets heel bijzonders doet waardoor veroudering afgeremd wordt.
Telomeren zijn beschermende proteïnekapjes die zich aan het einde van een streng DNA bevinden en korter worden iedere keer dat een cel zich deelt. Dit is een natuurlijk verouderingsproces, maar stress versnelt dit proces. Kortere telomeren worden gelinkt aan verschillende ziekten zoals hart- en vaatziekten en een verminderd immuunsysteem. Meditatie heeft een diepgaand positief effect op de lengte van deze telomeren. Ze blijven dezelfde lengte of nemen zelfs toe in lengte en zo boost je dus je gezondheid en jeugdigheid enorm!

PRODUCTIVITEIT
Waarom mediteren slim is voor je business:

13. Een goed geheugen maakt dingen gewoon makkelijker. Weet je nog het hormoon DHEA dat toe neemt door meditatie en je jong houdt? Het draagt ook bij aan het versterken van het geheugen.

14. Bewust tijd nemen om te mediteren is een overwinning op je agenda. Het voelt misschien alsof je er geen tijd voor hebt. Maar zodra je tijd maakt, neem je de controle over je agenda en tijd terug.

15. Het bijzondere is, door te mediteren ervaar je juist meer tijd in je dag. Alsof de wereld minder snel voorbij raast. Een minuutje hier en daar in je dag brengt je dit al.

16. Je wordt efficiënter. Hier levert meditatie je dus tijd op!

17. Mensen die mediteren ontwikkelen meer focus en scherpere concentratie.

18. Je creativiteit neemt toe doordat je meer verbanden ziet, meer overzicht hebt en, door de ontspanning, je hele brein goed samen werkt.

Zelf gaan mediteren? Download hier [gratis] mijn 4-delig meditatie album. 

 

MAGIE IN JE LEVEN
En deze magische effecten vind ik de lekkerste:

19. De tijd die je bewust voor jezelf neemt is een geweldige manier van het beoefenen van zelfliefde. jezelf tijd gunnen is een groot cadeau.

20. Door tijd te maken om te mediteren geef je jezelf het signaal dat er altijd tijd is voor de belangrijke dingen in het leven.

21. Je gaat merken dat je steeds meer de controle los gaat laten en het leven neemt precies zoals het komt.

22. Je durft steeds meer op je intuïtie te vertrouwen en kunt haar ook beter horen.

23. Meditatie vergoot je vermogen om je voelen. Zowel voelen wat er in je lichaam gebeurd als ook je emoties. Je krijgt zo een rijker emotioneel leven en kunt snel reageren op signalen van je lichaam en geest. Wil je minder in je hoofd zijn? Ga mediteren!

24. Je maakt ruimte voor je levenslust. Je innerlijk vuur heeft ruimte nodig om aan te wakkeren.

25. Het is briljant hoe je door middel van meditatie je droomdoelen al kunt beleven nog voordat ze manifest zijn geworden in je leven. Je kunt ze visualiseren en al voelen. Zo trek je kansen en situaties aan om ze realiteit te maken.

26. Je kunt in meditatie een gevoel oproepen dat je vaker wil beleven. Zoals dankbaarheid, liefde en joy. Zo train je je brein om dat gevoel steeds vaker te ervaren

27. In meditatie kun je voelen waar je behoefte aan hebt, zodat je jezelf dit ook kunt gaan geven.

28. Je visie helder wordt glashelder.

29. Je impulsbeheersing groeit. Je bepaalt zelf of je die chocola eet en hoe je reageert bij boosheid.

30. In meditatie kun je afstemmen op wie je werkelijk bent en je grootsheid voelen. Zo, dan start je je dag wel even anders, nietwaar?

31. De beste beslissingen worden gemaakt vanuit de stilte. Nooit vanuit de chaos, toch?

Kortom: meditatie rocks!

Ook jij kunt ontdekken wat meditatie te bieden heeft voor jouw leven.
Ik begeleid je daar graag in.
Door mijn 5-daagse MEDITATIE BOOST.
Klik hier voor meer informatie.

Of bekijk mijn verdiepende 6-weekse meditatie training Ontwaak Je Stille Potentie.

Liefs, Susanne